Laddar

Möbler & Snickerier

Behöver du förnya, fräscha upp eller reparera möbler och snickerier? Vi har möbelfärg och snickerifärg för både inom- och utomhusbruk. Här hittar du allt från snickerispackel och grundfärg till reptåliga och slitstarka lackfärger. Ska du renovera leksaker eller möbler i ett barnrum? Då har vi Teknos Futura Aqua-serien som är godkänd för att måla leksaker.
Vi har även griffelfärg som kan användas på olika ytor, en kul detalj i hemmet!
Vill du veta mer om möbel & snickerifärger?
Läs mer här


Snickeri- och möbelfärg

De flesta snickerier och möbler kan målas, oavsett material. Det kan dock skilja något beroende på om du ska måla på träytor eller metallytor.
Våra snickerifärger funkar fint att använda på både trä och metall, det som främst skiljer sig är grundarbetet/ förberedelserna av ytan, läs därför instruktionerna för varje produkt noggrant innan du påbörjar ditt målningsarbete.

Snickerifärgerna finns i olika glans och kulörer
Vi kan bryta dina snickerifärger i de flesta kulörer för att det ska passa just ditt behov, samma kulör som innan eller någon helt ny, valet är ditt!
Våra snickerifärger finns i flera olika glanser och olika glanser har olika fördelar och ger olika intryck. En matt kulör är trendigt och ger ett behagligt lite lugnare intryck medan högblank glans ger ett mer kraftfullt intryck samt förstärker kulören.
Lite mer glans (från 20 och uppåt) kan med fördel användas på ytor som ska tåla lite mer slitage och som torkas av oftare.


Såhär målar du med snickerifärg
Förberedelse och grundarbete är mycket viktigt både för det färdiga resultatet och för hållbarheten.

• Börja med att göra rent dina möbler och snickerier som ska målas. Smuts och fett tvättas enkelt bort med RENSA SUPER målartvätt. Det brukar räcka med en trasa om möblerna är relativt nya, men är det mycket intorkad smuts kan du också använda dig av en rengöringssvamp. Det är viktigt att det blir ordentligt rent.
• Blanka, hårda ytor behöver slipas matta och slipdammet behöver sedan avlägsnas.
• Använd en grundfärg så att snickerifärgen fäster bättre, det ger också ett mer hållbart resultat. Olika grundfärg används för olika typer av ytor samt beroende på om du ska måla med vattenburen färg eller lösningsmedelsburen färg.
• Reparera skador, gropar och ojämnheter med snickerispackel och slipa sedan spacklet, avlägsna slipdammet och torka av ytan. Den spacklade ytan kan behöva grundmålas igen för att ytan ska bli jämt sugande, slipa när färgen torkat och ta bort slipdammet.
• Applicera snickerifärgen med en mohairrulle, planstrykare, lackpensel eller färgspruta. Det är smidigt att använda mindre pensel för små detaljer.

Bra att ha hemma när du ska måla möbler och snickerier


• Målartvätt, förslagsvis RENSA SUPER
Rengöringssvamp och en luddfri trasa eller mikrofiberduk.
Sand/slip-papper
• Snickerispackel, ett bra vattenburet snickerispackel för inomhusbruk hittar du här.
• Grundfärg, (Skiljer sig åt beroende på om du använder lösningsmedlesburen färg eller vattenburen färg samt vilken typ av yta som ska målas).
• Snickerifärg, se våra produkter nedan.
• Roller, pensel, planstrykare och/eller färgspruta. Du hittar olika penslar och rollers här.


Lycka till med ditt projekt!
Visar 1-10 av 10 artiklar

Produkter