Laddar

Motorfärg

Oavsett om du behöver fräscha upp en gammal motor eller ge dina maskiner en proffsig finish, är motorfärg i spray det smidiga valet!
Med motorfärg får du ett snyggt och hållbart skydd för dina motordelar.
Färgen passar bland annat motorer på bilar, mopeder, motorcyklar, traktorer och båtar. Den klarar temperaturer upp till 150 grader och är rep- och stöttålig. Den färdiga färgfilmen är lite elastisk som gör att den tål temperaturvariationer mycket bra. Färgen är rostskyddande och ger en blank väderbeständig yta som minskar vidhäftningen av smuts.
Du hittar den här i fem olika kulörer Aluminium, Ford blå, Svart, Penta-grön samt Volvo-röd.
Läs mer här

Motorfärg används för att skydda och dekorera ytor på motorer, maskiner och andra industriella komponenter. Den används vanligtvis för att förhindra rost, korrosion och andra typer av slitage. Motorfärg kan också användas för att ge en häftig look eller enhetlig och estetiskt tilltalande yta på olika komponenter.

Eftersom motorer och industriella maskiner ofta utsätts för tuffa förhållanden, inklusive temperaturskillnader, kemiska reaktioner, vibrationer och fukt, kräver motorfärg speciella egenskaper för att klara av dessa påfrestningar.

Egenskaper

Värmetålighet: Motorer genererar ofta mycket värme, så motorfärg måste tåla höga temperaturer utan att förlora sin färgintegritet eller spricka, denna motorfärg klarar temperaturer upp till 150 grader.

Korrosionsskydd: Eftersom metall är mottaglig för korrosion är motorfärgen konstruerad för att bilda en skyddande barriär mot luftfuktighet, syror och andra ämnen som kan orsaka rost.

God stöttålighet: Motorfärg måste vara tillräckligt tålig för att klara av de påfrestningar och vibrationer som uppstår när motorn eller maskinen är i drift.

God häftförmåga: Motorfärg måste kunna fästa ordentligt på ytan den appliceras på och inte flagna eller avskiljas vid användning.

UV-beständighet: Om motorer används utomhus måste färgen vara tålig mot skadlig UV-strålning för att inte blekna eller förlora sin färgintegritet över tiden.

Åtgång: En burk räcker till ca 0,5 kvm färdigt resultat.
Visar 1-5 av 5 artiklar

Produkter