Laddar

Grundfärg 2-Komponent

Grundfärg 2 komponent använder du när det behövs en stark, hållbar och högkvalitativ grund för lackering, särskilt i sammanhang där ytan utsätts för påfrestningar och där ett professionellt resultat är viktigt.
Denna typ av grundfärg används ofta inom fordonsindustrin och industri där en högkvalitativ och hållbar lackering är viktig. Den ger ett mer slitstarkt resultat jämfört med enkomponentsgrundfärger, eftersom den kemiska reaktionen mellan de två komponenterna ökar motståndskraften, hållbarheten och färgstabiliteten på ytan. Detta är särskilt viktigt för att skydda ytan från kemikalier, väder, vägsalter, repor och andra påfrestningar.
Läs mer här

Exempel på användningsområden för grundfärg 2 komponent

Fordonsreparationer: När ett fordon har skador som repor, bucklor eller rostskador, måste dessa områden förberedas innan ny lack appliceras. 2K-grundfärg används för att jämna ut ytan, täcka reparationer och ge en bra yta för att den slutliga färgen ska fästa.

Omlackering: Vid omlackering av fordon, möbler eller andra ytor är det vanligt att man använder 2K-grundfärg. Det ger en jämn grund för den nya färgen och hjälper till att säkerställa att den nya färgen håller över tiden.

Skydd mot rost: 2K-grundfärg används för att skydda metalldelar från rostangrepp. Detta är särskilt viktigt för fordonets kaross och andra metalldelar som kan utsättas för fukt och vägsalter.

Ytor som utsätts för påfrestning: Ytor som utsätts för hög belastning, repor, kemikalier eller andra påfrestningar behöver en stark och hållbar grund. 2K-grundfärg ger en tålig yta som kan stå emot dessa påfrestningar bättre än en vanlig enkomponentsgrundfärg.

Professionell lackering: I professionella lackeringsverkstäder används ofta 2K-grundfärg för att uppnå högkvalitativa resultat och hållbara lackytor.

Är du osäker på vilken grundfärg du ska välja? Läs mer i våran grundfärgsguide som du hittar här!
Visar 1-4 av 4 artiklar

Produkter