Laddar
15
Teknos

Griffelfärg / Skoltavelfärg 0,9L

Matt griffelfärg och skoltavelfärg, kan blandas i valfri kulör!
Artnr: griffelfarg

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 
Antal: 

Fyll i dina kulöruppgifter nedan

Obs! Ångerrätt gäller ej blandade kulörer
Valfri NCS-färgkod eller RAL-kulör:
?
Leverans: 
Produktbeskrivning
TEKNOS blackboard färg (även kallat griffelfärg och skoltavelfärg) är en vattenburen griffeltavelfärg för inomhusbruk. Griffelfärgen är matt och nyanserbar, du kan alltså välja kulör för just ditt ändamål! Svart, vit eller någon annan rolig kulör, valet är ditt! Varför inte måla en del av väggen i barnrummet med griffelfärg i en härlig kulör?
Du kan också måla lådor, blomkrukor eller skåpdörrar, då kan du enkelt märka upp innehållet och lätt sudda ut när det byts ut!
Färgen kan användas på allt från dörrar, del av vägg, till möbler. Inköpslistan eller matsedeln direkt på väggen? Varför inte!

Färgen är mycket slitstark och reptålig. Den är avtorkningsbar och ritningar och skrift gjorda med krita torkas lätt av med fuktig svamp eller trasa.


Det som är så fantastiskt är att den kan blandas i de allra flesta kulörer och du är inte låst med den traditionella skoltavelfärgen, du kan få den att sticka ut som en härlig detalj eller smälta in för mer diskret look!
 
Griffelfärgen / Skoltavelfärgen lämpar sig för grundmålade eller tidigare målade ytor av trä, metall och inredningsskivor: dörrar, skåpserier och paneler samt släta väggytor (grov struktur orsakad av rullapplicering kan försämra ytans tvättbarhet).

Den här griffelfärgen är godkänd att användas till leksaker och barnrum då den uppfyller krav av standarden om leksakers säkerhet EN 71-3:2019 för gränsvärden av överföringen av grundämnen.


Såhär gör du:

Förbehandling
Den nya ytan som ska målas rengörs från smuts och damm. Tidigare målade ytor tvättas med RENSA SUPER målartvätt. En blank eller hård yta som ska målas behöver slipas matt och därefter avlägsnas slipdammet. Gropar och andra ojämnheter spacklas med SILORA A snickerispackel då ytan som ska målas behöver vara slät.

Grundmålning
Ytor av trä, träfiberskiva och inredningsskiva samt galvaniserade metallytor grundmålas med FUTURA AQUA PRIMER häftgrundfärg, detta för att färgen ska fästa bättre och för att få ett riktigt hållbart resultat.

Appliceringsförhållanden
Ytan som ska målas ska vara ren, torr och slät. Under appliceringen och torktiden ska luftens, ytans och produktens temperatur vara över +10 grader och den relativa luftfuktigheten under 80 %. Låg relativ luftfuktighet och/eller vid temperatur över +21 grader gör att färgen torkar snabbare. Luftens befuktning och/eller temperaturens nedsänkning i arbetsutrymmet gör appliceringen lättare. God ventilation efter applicering gör att färgen torkar snabbare.

Torktid +23°C / 50% RH
- dammtorr 1 h
- övermålningsbar 6 h
- genomtorr 2 - 3 dygn
Torktiden förlängs i kyla och/eller fukt. Produkten uppnår sin slutliga hårdhet och tålighet under normala förhållanden efter ca 1 månad.

Rengöring
Varmt vatten och RENSA BRUSH penseltvätt. Redskapen tvättas direkt efter användning.
Egenskaper
Täckförmåga: 8 - 10 m2
Dammtorr: Ca 1 timme
Genomhärdad / Övermålningsbar: ca 6 timmar
Storlek: 0,9 Liter
Färg: Vit
Specifikationer
Lagersaldo: 0
Frakt:

Se fler varor

Andra köpte även