Laddar

Grundfärg

En bra grund är det viktigaste i alla typer av lackering- och målningsjobb.
Här har vi samlat våra olika produkter inom grundfärg på sprayburk.
Du hittar grundfärg för alla ytor så som ytor av trä, plast, metall, aluminium, glas och sten m m.
Här hittar du också rostskydd för ytor av galvaniserat och obehandlat stål.
Vi har grundfärger i olika kulörer så som röd, svart, vit med flera.
Grundfärgerna kommer i praktisk sprayburk vilket underlättar applicering och ger dig en bra start för ditt forsatta arbete!
Läs mer om grundfärg här

Grundfärgen är den första färgen som appliceras på en yta för att förbereda den inför ytterligare lackering, målning eller dekoration.
Färgen används för att skapa en jämn och stabil bas, vilket gör det lättare att applicera andra färger och uppnå önskat utseende och hållbarhet.

Grundfärg 1k
1k står för "en komponent" och betyder att färgen inte kräver någon särskild tillsats eller aktivering innan den appliceras på ytan. 1k grundfärg passar för ytor som utsätts för mindre påfrestnigar, du hittar och kan läsa mer om våra grundfärger 1k här.

Grundfärg 2k
2k betyder att färgen består av två separata komponenter (en härdare) som behöver aktiveras innan den appliceras på ytan. Detta ger en mycket slitstark färg som är lämpad för ytor som kommer utsättas för tuffare påfrestningar, du hittar och kan läsa mer om våra 2k grundfärger här.

Grundfärgen har flera viktiga funktioner:

1. Utjämnande: Grundfärgen fyller små ojämnheter och skavanker på ytan, vilket resulterar i en slät och enhetlig bas att arbeta på.

2. Häftning: Den hjälper till att förbättra vidhäftningen mellan ytan och den kommande färgen eller beläggningen. Detta ökar hållbarheten och minskar risken för avflagning.

3. Färgförbättring: Om ytan har en mörk eller ojämn färg, kan grundfärgen vara ljusare och jämnare för att skapa en mer neutral bas. Detta kan vara särskilt viktigt om du ska applicera ljusare färger över.

4. Rostskydd: För metallytor fungerar grundfärgen som ett rostskydd genom att skapa en barriär mellan metall och fukt, vilket minskar risken för rost.

5. Förbättrad färgintensitet: Speciellt när du arbetar med transparenta eller lätta färger kan en vit grundfärg hjälpa till att förbättra färgintensiteten och få den efterföljande färgen att verkligen komma till sin rätt.

6.Förbrukning av huvudfärg: Genom att applicera en grundfärg kan du minska mängden huvudfärg som behövs för att täcka ytan fullständigt, vilket är en fördel både ekonomiskt och miljömässigt.

Är du osäker på vilken grundfärg som passar för ditt projekt? Läs gärna våran guide om grundfärg, du hittar den här.
Visar 1-24 av 24 artiklar

Produkter