Laddar

144 st RAL-Kulörer


144 st RAL-kulörer i lager

RAL-färger i spray representerar en praktisk och mångsidig lösning för färganpassning inom olika områden.
RAL-systemet är en internationellt erkänd standard för färgreferenser som används inom industri, design, arkitektur och många andra områden.
Färgkoderna i RAL-systemet säkerställer enhetlighet och noggrannhet i färgvalet, vilket är värdefullt för att uppnå önskad estetik!
Sortera nedan efter färgnyans för att hitta den RAL-kulör du söker!


Läs mer om RAL-kulörer här

RAL-färger i spray erbjuder fördelar som enkel applicering, jämn täckning och snabb torkning. Det är ett smidigt sätt att applicera exakta färger på olika ytor, oavsett om det gäller metall, trä, plast eller andra material.
RAL-kulörer i spray finns tillgängliga i ett brett spektrum av färger och nyanser, vilket ger dig möjlighet att matcha eller komplettera befintliga färgscheman.
Oavsett om det handlar om möbelrenovering, konstprojekt eller industriell produktion, ger RAL-kulörer i spray en pålitlig och professionell lösning för att uppnå önskade färgresultat.
RAL-kulörer i spray är en praktisk produkt som underlättar processen att skapa enhetliga och attraktiva ytor med en hög grad av precision och kvalitet!


Lite bakgrund om RAL-kulörer:
År 1927 uppfann den tyska RAL organisationen en samling av 40 färger. Före det var tillverkare och kunder tvungna att utbyta färgprover för att beskriva en nyans, medan därefter kunde man förlita sig på nummer. Med nyanser ständigt tillagda till samlingen, reviderades kollektionen 1961. Sedan dess består färgsystemet av 213 färger, som fortfarande är i bruk i dag. På 1960-talet fick färgerna kompletterande namn för att undvika förvirring i fall siffror blev omkastade.

Hur är RAL-systemets färgbeteckning uppbyggd?
RAL Classic färger har ett 4-siffrigt nummer i kombination med bokstäverna 'RAL' (t.ex. RAL 2004). Den första siffran är ett system kodnummer ( 1: gul, 2: orange, 3: röd, 4: lila 5: blå 6: grön 7: grå 8: brun och 9: vita och svarta nyanser). De återstående 3 siffrorna väljs sekventiellt. Namnet på en färgton (t.ex. 'Pure Orange' för RAL 2004) är en extra beteckning. För en bestämd identifiering av en färg bör man använda både färgkod samt namn för att undvika förvirring som orsakas av eventuellt införlivande av siffror.

OBS! Kulörerna som återges från skärmen kan avvika från den verkliga kulören i burken.

Önskar du en annan glans på din RAL-färg så kan vi tillverka den till dig, klicka här.
Filtrera nedan:
Visar 1-100 av 149 artiklar

Produkter